επιμένουμε θετικά

by yogastoalsos

Είσαστε εν τη πόλει, το Σαββατοκύριακο;  Ελάτε να μοιραστούμε μια γεύση από νησί, στον κοντινό και δροσερό Άλιμο.  Το αεράκι του Σαρωνικού και οι όμορφες ασκήσεις της γιόγκα θα σας ταξιδέψουν.

Αυτή την Κυριακή, 5 Αυγούστου στις 19:30 μ.μ. Θα [απο]χαιρετίσουμε τον ήλιο, θα παίξουμε με την ανάσα, θα διαλογιστούμε, θα γνωριστούμε.          Το μάθημα θα έχει ως θέμα την πρακτική της Πρατιπάκσα Μπάβαναμ- πώς μπορούμε να στρέφουμε το νου σε κάτι θετικό, όταν πλήγεται από αρνητικές σκέψεις, μέσα από πειραματισμό στο στρωματάκι (την ψάθα, το παρεό, το φύλλο εδάφους…).

Με αυτοέλεγχο και σταθερότητα σταματάμε τις μικρές σκέψεις από το να εκκολάπτονται και καλλιεργούμε το χρήσιμο και το θετικό: Vitarka badhane pratipaksha bhavanam.  Patanjali Yoga Sutra II.33: «Όταν διαταράσσεστε από ενοχλητικές σκέψεις, σκεφτείτε το αντίθετο.»

Η προσφορά είναι από την καρδιά μου.  Συνδυάζω αγαπημένα στοιχεία από τις διάφορες παραδόσεις, όπως την ροή της βινυάσα, την ευθυγράμμιση της Αϋγένγκαρ, και την έμφαση στην αναπνοή της αστάνγκα, για να σας βοηθήσω να δυναμώσετε, να χαλαρώσετε, να αφεθείτε, να απολαύσετε.  Η άσκηση σε εξωτερικό χώρο είναι μαγεία, και είναι χαρά μου να την μοιράζομαι.

 

Βρισκόμαστε στο εκκλησάκι του Αγίου Αλεξάνδρου στον Άλιμο, δίπλα στη θάλασσα.  Λεωφορεία 140, Α1, Α2 Στάση 1η Ελληνικού. Στάση Τραμ: Άγιος Αλέξανδρος.          Όπως πάει το ρεύμα προς Γλυφάδα, αμέσως μετά το παλιό αεροδρόμιο και την πίστα με τα καρτ, στρείψτε δεξιά στην μεγάλη χρωματιστή πινακίδα FUN PARK. Εκεί μπορείτε και να παρκάρετε. Μόλις συναντήσετε την θάλασσα στρίψτε αριστερά και όλο ευθεία. Το εκκλησάκι είναι πιο κάτω ανάμεσα στα δέντρα. Χάρτης στο Α στροφή Eurobaby, στο Β το εκκλησάκι.         http://goo.gl/maps/AnUQ

 

Όπως πάντα, τα μαθήματα είναι δωρεάν, και απευθύνονται εξίσου σε πρωτάρηδες και πιο ζυμωμένους. Ελάτε με την καρδιά σας, κι ένα φύλλο εδάφους.

Advertisements