εισαγωγή στο δημόσιο

by yogastoalsos

DSC_0344Στην yogastoalsos κάνουμε το μάθημα σε δημόσιο χώρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο δημόσιος χώρος μας ανήκει και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Δημόσιος χώρος σημαίνει κατ’αρχάς σεβασμός για το μέρος που χρησιμοποιούμε. Άκουσα έναν μαθητή να λέει, χαρακτηριστικά, ότι παρόλο που μαζεύονται τόσα πολλά άτομα, δεν αφήνουν κάτω ούτε ένα σκουπιδάκι! Πράγματι και αυτό είναι πολύ ευχάριστο (και σπάνιο!). Επίσης στον βαθμό που θα συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε πρόσβαση σε περισσότερα μέρη.

Δημόσιος χώρος σημαίνει συνύπαρξη. Στο μάθημα δεν είμαστε αποκλεισμένοι σε κάποιο νησί μακρυά από την κοινωνία, όπου φτιάχνουμε δικούς μας κανόνες. Είμαστε σε επαφή με τον κόσμο, ο οποίος έχει συχνά διαφορετικές αντιλήψεις. Παρ’όλα αυτά είμαστε ένα ζωντανό κομμάτι από κάτι πολύ μεγαλύτερο. Και όλοι μαζί προχωράμε.. Άλλοι κάνουν yoga, άλλοι τον σκύλο τους βόλτα και άλλοι καβγάδες!

Το μάθημα της Κυριακής κάτω από τον φωτεινό ουρανό είχε μεγάααλη προσέλευση! Ευχαριστούμε τον Αλεσάντρο για το μάθημα, για την διάθεση αλλά και για το ταξίδι που μας πήγε -χωρίς να κουνήθουμε καν από την θέση μας! (θυμάστε το ταξίδι;!) Ευχαριστούμε όλους όσους ήρθατε και όσους προσέφεραν βιβλία για την υπαίθρια βιβλιοθήκη. Καλή συνέχεια !

η δράση καλύφθηκε από το site popaganda http://popaganda.gr/οι-αθηναίοι-γιόγκι-στον-ιερό-βράχο/

08_28IJ7Q1423_131020